Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház József Attila Színház

Program


Szerelmem Erdély-Rékasi Károly: Wass Albert- estje

Szerelmem Erdély-Rékasi Károly: Wass Albert- estje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 18. péntek, 20:00

Az összeállítás középpontjában a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeket igyekszik bemutatni. Az előadóest „cselekménye” az '50-es évek elején, Amerikában kezdődik.
A fő gondolati ív az író életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz írott levélrészletek montázsából építkezik. Felesége és öt gyermekének édesanyja Siemers Éva. Wass Albert 1952 tavaszán Amerikából elválik tőle, és még ugyanebben az évben házasságot köt Elizabeth McClainnel. A harmadik nő – feltehetően Wass Albert életének legnagyobb szerelme – az írónál tíz évvel idősebben Éltető Marianne, akit a levelekben Cikének, Cikécskének, olykor Bubának szólít.
Wass Albert életében mindhárom asszonyt elveszítette; 90 éves korában, 1998-ban hunyt el. Szeleczky Zitához írott levelekből kiderül, hogy a színésznő a Wass Albert-versek nagy népszerűsítője volt. A levélrészleteket Wass Albert ismert versei és különböző prózai műveiből vett idézetei egészítik ki. Az előadóest eszköztára további tartalmi és szcenikai elemekkel egészül ki, hiszen szerepet kap benne a háttérvetítés, valamint az elhangzott szövegek hangulatát fokozó, vagy éppenséggel ellenpontozó zenei aláfestés.

Ajánlatunk


Fergeteges humor, fülbemászó dallamok és mellbevágó üzenet: Tasnádi István igaz történeten alapuló komédiája.

Tartson velünk egy igazi házibuliba!

Heltai önleleplező, zseniális humorral mutat görbe tükröt a képmutatás és az emberi játszmák elé.

Ajánló


A többszörösen Oscar-díjas filmdráma színpadi feldolgozása Fila Balázs és Mucsi Zoltán főszereplésével látható.

A Latabár Kálmán főszereplésével, 1943-ban bemutatott legendás filmvígjáték alaptörténete Fényes Szabolcs nagysikerű melódiáival tűzdelt, közel háromórányi felhőtlen kikapcsolódás.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!