Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház József Attila Színház

Program


A helység kalapácsa - Csavar Színház

A helység kalapácsa - Csavar Színház

A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 30. kedd, 15:00

A Csavar Színház előadása

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa
Az előadás időtartama: 60-70 perc
0-tól 100 éves korig bárkinek remek szórakozást ígér.

Gál Tamás színész és előadóművész vitte színpadra nagy sikerrel 2004. novemberében. Az előadást azóta több mint 200 alkalommal játszotta nélkülözhetetlen partnereivel: Kováts Marcellel majd Bodonyi Andrással. A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó komunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, mely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.

Előadja: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András
Zenész: Mester András

Ez az előadás a 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon Budapesten a Merlin Színházban kirobbanó sikert aratott, a közönség 11-szer tapsolta vissza  s az előadás Vajdasági turnét nyert. Ugyanezen a fesztiválon Gál Tamás egy monodrámával megnyerte a fesztivál Kaleidoszkóp Díját is.

Új Szó – Vasárnap – című újságból kritika – Kozsár Zsuzsanna írása

„ Vásári komédiába illő csinnadrattával kezdődik Gál Tamás előadói estje. Dobszóval tettetik közhírré, hogy előadaják Petőfi a helység kalapácsa című művét. Véresen komoly hülyéskedés ez, az eposz emelkedettségének „megfelelő” témával, egy kocsmai verekedéssel. Ahogy Petőfinél keveredik a magasztos az alpárival, a tragédia a komikussal, úgy keveredik az előadásban is.Gál Tamás különleges ember. Szavai, gesztusai, mimikája, mozdulatai mindig összhangban vannak az éppen megformált szereplővel.  Ezért elevenedik meg az elbeszélő költemény szokatlan erővel, ezért tudja lekötni a közönséget a nyelvi fintorban gazdag Petőfi – szöveg.  Hogy a közönség legkisebbjei se unatkozzanak, Gál Tamás játékosan és visszautasíthatatlanul belevonja őket.Az már a színész mesterségbeli tudására vall, hogy az önkéntelen váratlan gesztusokat, cselekvésfoszlányokat szervesen betudja építeni saját produkciójába. A Gál Tamás – féle Petőfi adaptáció így lesz egyszerre előadóművészet, foglalkotató színház és nem utolsósorban értékes népzenei műsor. Tartalmilag- szerkezetileg egységes, színészileg sokoldalú produkciót láthat, aki engedve a közönségtoborzó csinnadarattának beteszi a lábát Gál Tamás alkalmi kocsmájába. A bumfordi Fejenagy és a mamlasz kántor Petőfije is biztosan elégedett volna, ha beülhetne a közönség soraiba, és tanúja lehetne egy tehetséges, több karaktert megformáló színászi játéknak…”

Ajánlatunk


Márai katartikus drámája szenvedélyes szerelmi és karriertörténet, mely egyben élethazugságokkal kikövezett boldogságkeresések sora.

A Rejtő Jenő regénye alapján készült előadás egyedülálló színházi vállalás és zenei élmény.

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Ajánló


A Latabár Kálmán főszereplésével, 1943-ban bemutatott legendás filmvígjáték alaptörténete Fényes Szabolcs nagysikerű melódiáival tűzdelt, közel háromórányi felhőtlen kikapcsolódás.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!