Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház József Attila Színház

Program


A helység kalapácsa - Csavar Színház

A helység kalapácsa - Csavar Színház

A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 30. kedd, 15:00

A Csavar Színház előadása

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa
Az előadás időtartama: 60-70 perc
0-tól 100 éves korig bárkinek remek szórakozást ígér.

Gál Tamás színész és előadóművész vitte színpadra nagy sikerrel 2004. novemberében. Az előadást azóta több mint 200 alkalommal játszotta nélkülözhetetlen partnereivel: Kováts Marcellel majd Bodonyi Andrással. A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó komunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, mely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.

Előadja: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András
Zenész: Mester András

Ez az előadás a 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon Budapesten a Merlin Színházban kirobbanó sikert aratott, a közönség 11-szer tapsolta vissza  s az előadás Vajdasági turnét nyert. Ugyanezen a fesztiválon Gál Tamás egy monodrámával megnyerte a fesztivál Kaleidoszkóp Díját is.

Új Szó – Vasárnap – című újságból kritika – Kozsár Zsuzsanna írása

„ Vásári komédiába illő csinnadrattával kezdődik Gál Tamás előadói estje. Dobszóval tettetik közhírré, hogy előadaják Petőfi a helység kalapácsa című művét. Véresen komoly hülyéskedés ez, az eposz emelkedettségének „megfelelő” témával, egy kocsmai verekedéssel. Ahogy Petőfinél keveredik a magasztos az alpárival, a tragédia a komikussal, úgy keveredik az előadásban is.Gál Tamás különleges ember. Szavai, gesztusai, mimikája, mozdulatai mindig összhangban vannak az éppen megformált szereplővel.  Ezért elevenedik meg az elbeszélő költemény szokatlan erővel, ezért tudja lekötni a közönséget a nyelvi fintorban gazdag Petőfi – szöveg.  Hogy a közönség legkisebbjei se unatkozzanak, Gál Tamás játékosan és visszautasíthatatlanul belevonja őket.Az már a színész mesterségbeli tudására vall, hogy az önkéntelen váratlan gesztusokat, cselekvésfoszlányokat szervesen betudja építeni saját produkciójába. A Gál Tamás – féle Petőfi adaptáció így lesz egyszerre előadóművészet, foglalkotató színház és nem utolsósorban értékes népzenei műsor. Tartalmilag- szerkezetileg egységes, színészileg sokoldalú produkciót láthat, aki engedve a közönségtoborzó csinnadarattának beteszi a lábát Gál Tamás alkalmi kocsmájába. A bumfordi Fejenagy és a mamlasz kántor Petőfije is biztosan elégedett volna, ha beülhetne a közönség soraiba, és tanúja lehetne egy tehetséges, több karaktert megformáló színászi játéknak…”

Ajánlatunk


Heltai önleleplező, zseniális humorral mutat görbe tükröt a képmutatás és az emberi játszmák elé.

Egy átbeszélgetett éjszaka története világrendek széthullásáról, barátságról, hűségről és árulásról.

Ajánló


Márai katartikus drámája szenvedélyes szerelmi és karriertörténet, mely egyben élethazugságokkal kikövezett boldogságkeresések sora.

Szellemes, érzékeny mese az emberi kapcsolatokról. Elegánsan konzervatív és mégis tele modern fordulatokkal, gondolatokkal: egy előadás, amely igazán emlékezetes színházi…

Az 1986-ban készült, kultikus családi rajzfilm színpadi változata feledhetetlen szórakozás az egész családnak!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!